Kategorier
Information och nyttigt

Vad gör vi?

Hej.

Som mest så arbetar vi just nu på taket. Det förstärks takstolar på vinden och det blir ny takbotten som förberedelse innan den nya plåten. Vi håller på att öppna upp lite i bjälklaget upp till vinden för att förstärka även här vid nya stolpar och liknande. Det pågår alltså vild aktivitet. Vi har ännu inte fått de tegelstenar vi väntar på till skorstenarna. De fåtalet som är kvar är lite temporärt skyddade just nu.

Våra murare kämpar istället på i markplan med lite arbete på de nya lägenheter vid gamla plåtslageriet.

Källaren är egentligen färdig för att vi skall kunna flytta vindsförråden, men vi saknar några detaljer för att våga släppa ner er. Lite brandsäkerhet med skyltar osv som måste upp.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Trevlig midsommar

Hej allihopa.

Vi avslutar veckan och först halvåret med en liten titt på vad som komma skall.

Igår kom nämligen vår första prototyp på takkupa. Det blir till antalet 8 st, men de kommer att förtillverkas i vårat egna snickari, så vi gör först en för att stämma av med omgivningen och hitta rätt anpassning. Sedan blir det ett ganska enkelt montage hoppas vi.

Till detta önskar vi alla Hyresgäster och även ni som tittar nyfiket på våran sida för att följa projektet, en Glad midsommar!

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Ny entré i trappuppgång B

Hej.

På markplan blir det ju flera nya lägenheter. En ersätter ateljén i trapphus D. Två st som ersätter gamla plåtslageriet i trapphus C. Och en i gamla lokalen mot Bangatan. Dock blir det entré genom trapphus istället som sig bör.

Kategorier
Information och nyttigt

En tidigare hyresgäst kommer med historia

Bangatan 10
Intressant att läsa vad som skrivs i GP om fastigheten Bangatan 10, eftersom jag bodde där under ett års tid 1969 till 1970. Fortfarande lika vanskött och omodernt nu som då, men upprustning är på gång. Månadshyran var 127 kronor. Värme, varmvatten, gas och el ingick ej i hyran. I lägenheten fanns toalett med tvättställ och kallvatten men ej dusch eller bad. Min lägenhet bestod av två rum och kök en trappa upp mot södergaveln. Samtliga vägg- och golvytor var mot det fria eller mot ouppvärmt trapphus och mot ouppvärmd underliggande lagerlokal samt att fönsterna var dåliga och ytterväggarna var bristfälligt isolerade. För uppvärmning fanns en fotoskeneldad s.k. varmvind ansluten till kakelugnen. Stora mängder fotosken fick inhandlas för uppvärmning av denna kalla lägenhet med högt i tak där den mesta värmen hamnade upp vid taket till glädje för boende i ovanliggande lägenhet. Köket värmde jag inte upp alls mer än till frostfritt för att skydda kallvattenrören mot att frysa sönder. Trappstädning fick hyresgästerna sköta själva efter eget intresse, vilket mest saknades. Det fanns ingen tvättstuga i fastigheten. På vinden kunde man hänga upp tvätt. Tvättning för hand fick man göra i köket. Vem som var fastighetsägare var okänt. Uthyrningen skötes av en sekreterare på en advokatbyrå. När jag skulle flytta in blev jag hänvisad att hämta nyckeln hos någon i en annan lägenhet i huset och som verkade vara en bordell. Någon fastighetsskötare såg jag aldrig till så skötseln blev därefter. I gatuplanet fanns bla ett plåtslageri, en liten pianofabrik, en syaffär, en frisör samt lagerlokalen under min lägenhet med högljudd störade verksamhet med tidningsbud tidigt på söndagsmorgnarna. Lokalen ändras om till tobaksaffär. En kväll när jag och min fästmö, nuvarande fru, kom hem till fastigheten stod hela vinden och yttertaket i ljusan lågor. Ny vind och yttertak byggdes om och underliggande lägenheter fick repareras efter vattenskador. Min lägenhet nederst klarade sig. De andra hyresgästerna träffade jag aldrig, men jag fick uppfattningen att det mest var äldre ensamstående personer. Det hördes inget från dem med ett undantag, i en gårdslägenhet bodde i gubbe som vid onyktert tillstånd sjöng och orerade ut genom öppet fönster. Elen i fastigheten var 127 V men ändrades när jag bodde där till 220 V liksom i hela Göteborg.

Kategorier
Information och nyttigt

Trappan börjar bli en trappa

Kategorier
Information och nyttigt

Grannen i öst

Hej.

Vi väntar besök från miljö och hälsa. En av punkterna som skall beröras är ”favela-bygget” bredvid huset upp mot Masthugget.

Den byggnaden ställer till det för oss i många avseenden, del så är de lite otrevliga typer som håller till där ibland, det faller sönder och lösa delar far omkring i området. Men det värsta är nog att vi får problem med vår sophantering som vi planerat att hantera på denna yta.

Byggnaden har rivningslov och borde varit borta. Men eftersom ägaren av byggnaden strider så står det kvar. Vi kan inte göra något utan får enkelt vänta ut GBG Stad som skall hantera detta administrativa.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

På flera platser samtidigt

Hej.

Materialbrist undgår inte ens vi. Trots utlovat så saknar vi tegel till skorstenarna. Det för tyvärr att vi tappar lite fart. Alla skorstenar är bedrivna och ca hälften är klara. Men just nu står det still.

Istället jobbar vi på i källaren med den nya trappan och gör klart lite målningsarbeten.

Det är inte så att vi står utan arbete, det finns att göra.

Kategorier
Information och nyttigt

Nu är sommaren här!