Kategorier
Information och nyttigt

Här är dom

6m i diameter och 2,5m högt. När det slutat regna börjar vi bygga.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Inte bara regn…

Hej.

Imorgon blir de lite kaos på Åsgatan igen.

Vi får hit takstolarna till tornet med lastbil och lyfter upp dem på ställningen högst upp. När vi ändå. Har en lastbil med kran på plats så lyfter vi ner alla säckar med skräp. Det är nog 30 st, plus alla från innergården. Det är bokat hämtning på dessa under eftermiddagen, men de har inte alltid fungerat friktionsfritt.

Hoppas hoppas.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Gud va vi väsnas

Hej.

Jag vet de, vi för ett himla väsen mellanåt. Tyvärr kommer vi inte i från det.

Det vi gör nu är en ny takkonstruktionen. Vi byter ut och/eller förstärker de gamla för att de skall tåla förändringarna som vi gör. Detta gör att vid varje takfot, altså där takstolar och väggar möts måste vi få bort betongen som ligger överst, för att kunna förankra så taket sitter vfast i huset. Dessutom tar vi bort den bärande hjärtväggen, som det kallas, och det gör att vi måste sätta lite stolpar, som också dessa måste sättas fast i huset. Och då är betongen i vägen. Då blir de lite bilande av betong här och var.

Kategorier
Information och nyttigt

Tomt i toppen

Hej.

Tack så mycket för att ni tömt undan era saker på vinden. Nu är det alltså fritt fram för oss. Därmed så är vinden helt stängd och låst för alla som inte jobbar. Även om den varit det ett tag i praktiken.

När det gäller takkonstruktionen så har vi nu gjort etapp ett samt hela Bangatan. Vi är nu vid tornet har kommer att börja med detta som kanske är kronan på verket och mycket spännande.

Takstolarna till detta levererades till vårat lager i Halmstad i förra veckan. Så ny vågar vi ta tag i detta och få det tätt inför vinterns intåg.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Mössan på

Hej.

Nu börjar vi klä taket med plåt. En ny fin aluminium plåt i färdiglackerad röd. Valet är av det dyrare slaget, men vi vågar inte annat än att ge huset det bästa. Fredrik och Sebastian jobbar på med detta och dom börjar i våran kallad etapp 1.

Kategorier
Information och nyttigt

Inflytt i källaren

Hej.

Vi ville bara påminna om att vi håller på att tömma vinden. Ni glömmer väll inte att ta ner era saker ner till källaren. Och även att ni sätter ett hänglås till erat förråd. Ner till källaren är det samma nyckel som till övrigt i huset. Vinden står öppen under dagarna när vi jobbar.

mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Skorstenar av högsta klass

Vi är nu klara med samtliga skorstenar. Vi måste vattna dem så att de inte torkar för fort nu när solen står så högt. Men annars är de klara.

Är det inte de snyggaste skorstenarna i Göteborg?

Kategorier
Information och nyttigt

Källaren nästa

Hej.

Källare är klar för inflyttning.

Under hela nästa vecka kommer både vind och källare att stå öppet för er att flytta ner alla grejer. Det som sedan finns kvar efter nästa vecka kommer att slängas. Vi kan hjälpa till att bära lite tyngre saker, övrigt får ni gärna ta hand om själva.

På varje förråd i källaren finns det bricka med lghnr. Det kommer att hänga en lista nedan för trappan som informerar vilket förråd som tillhör vem. Ni kommer att få det rätta förråden direkt och inte något tillfälligt oavsett om ni bor i eran eller i en tillfällig lgh. Det sitter förberett för att kunna använda hänglås, så det får ni ombesörja själva. Ner till källaren är det samma nyckel som till övriga entreportar.

Kategorier
Information och nyttigt

Rött är sött

Igår fick vi första leveransen av de nya fönstren. Nästa vecka börjar vi montera in dessa i första etappen.

Vi får lite förstärkning med personal för rivning. Dessa killar går ingen med trapphus C och börjar tömma inför håltagning för el och vvs. De kommer så klart bli lite väsen ihop med det.

De kommer också att bli lite skräpigare på gården dessvärre. Vi får ingen hjälp för lösningar med avfallshantering och de drabbar innergården tyvärr. Vi får fortsätta med att såga ner och fylla säckar.

Mvh