Kategorier
Kul att veta

35m2

Hej.

För att bygga lägenheter på vind utan att ha hiss finns det begränsningar. Maximalt 35m2 i bo yta är ett exempel. Så vi gör 3 st totalt på vinden. Dessa börjar ta sin form. Här med utsikt mot bangatan.

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Trapphus B

Hej.

Vi har fått lite nya taklister till kök och hall. Det här inte till vanligheterna att man smyckar mer stuckatur utan istället sätter en vanlig trälist. I salongerna så som vardagsrummet eller sovrummet, där tar man sig lite större uttryck.

Lister är nu på plats och målningen dansar på. Imorgon kommer kök och dess påbörjar monteringen under nästa vecka.

Kategorier
Kul att veta

Tornets ögon

Hej.

Nu har vi fönster i tornet. Otrolig utsikt härifrån!

Kategorier
Information och nyttigt Kul att veta

Trapphål

Hej.

1301c altså översta våningen i trapphus C. Denna lägenhet har ju fått lite extra omtanke. Utrymmet på vinden rakt ovan 1301c fyller inte riktigt upp för att göra ytterligare lägenhet och då gjorde vi ett spännande beslut att göra etage lägenhet av denna. Kök och vardagsrum samt badrum och tvätt på första och sovrum samt badrum på andra. Men entre på båda plan.

På bild här har vi tagit upp hål för spiraltrappan mellan första och andra.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Stormsäkert

Hej.

Vi har gjort vad vi kan. Fönster sitter fast, kupor sitter fast, pressening sitter fast och allt löst är intaget. De skall vara storm säkrat.

Skulle vi ha fel så måste ni låta meddela det så vi snabbt kan åtgärda det snabbt.

Trevlig helg

Kategorier
Information och nyttigt

Hussvamp tar kolen

Hej.

Att det finns utbredd hussvamp på bangatan 10 var vi fullt medvetna om. Men vi har sprängt våran budget flera gånger. Just nu har vi två platser där saneringen pågår.

Trapphus C och lägenheter gavelväggen mot skjulet håller vi på med och även det ni ser på bilder. Bärande väggen på markplan i trapphus B.

Hussvamp skall inte behandlas utan den skall sorteras bort. Så alla stenar och bruk som varit i kontakt samt en marginal skall bort och slängs. Sedan bygger vi tillbaka med nytt material. Men det är tidskrävande och lite komplicerat om det som här, behöver saneras i bärande väggar.

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Torn och kupor

Nu har vi fått fönster till nya kuporna och även till tornet. Håll koll på tornet när ni kommer från Stigbergstorget. De kommer bli mycket vackert inom kort.

Kategorier
Information och nyttigt Kul att veta

Byte av isolering

Eniva är i dagarna på plats för att suga ut all isolering på vinden. Och sen skall bytas till ny fräsch sten ull.

Anledningen till detta är två.

Först är det så att den gamla fyllnaden är sågspån och spill material och torv och lite blandat. Eftersom den legat länge och varit blöt i perioder så är vi oroliga att det finns mikroorganismer eller liknande som vaknar till liv när vi börjar värma upp vinden. Därför suger vi ut den.

För det andra så byter vi till en isolering som har mycket bättre värden.både för ljud och för värme. Detta gör även att vi inte behöver sänka taket med isolering i lägenheterna med på översta plan. Utan kan behålla den vackra stuckaturen och den härliga tak höjden

Kategorier
Information och nyttigt

HTH

I dagarna har vi beställt oss lite kök. Vi har bollat kvalitet, utseende, prisbild men också tillgängligheten naturligtvis. Byggbranschen går fortfarande i lite värk efter senaste tiden och leveranstiden varierar mycket.

Valet har blivit HTH kök. Våran kontakt har ordnat bra och fina förslag och i samråd med våran arkitekt Helena har dom skapat fantastiska ritningar och färdig alternativ för beställning.

Första köket levereras under vecka 10. Och därefter är det väldigt lite återstående arbete för inflyttning.

Mvh