Kategorier
Information och nyttigt

Påskveckan

Hej.

Nästa vecka är det så kallat påskveck. Eftersom vi har en del resande och utländsk arbetskraft så har det samlats ihop lite ledighet. Det gör att det blir halvstyrka nästa vecka.

Men en del arbete kommer ändock att fortskrida. Lite plattsättare och snickare kommer köra på för att vi inte skall tappa för mycket fart.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Komplettering kommer

Hej.

I väntan på att målaren skall få färdigt och att elektrikern kan börja komplettera med uttag och brytare och lite sådant så bygger vi elcentraler i källaren.

Etapp ett har sina centraler i källaren under gamla plåtslageriet för att göra det enkelt. En central och med mätare per lägenhet, men samtidigt några tomma platser för det fall att det skall byggas ut med något på gården eller liknande.

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Innerdörrar

Hej.

Till badrum fungerar det inte att använda gamla grejer tyvärr. Vi måste ha dörrar som sluter lite tätt för ljud och ljus och liknande. Det behöver även sitta ordentligt handtag men kanske viktigaste är att det är ett riktigt lås. Det här med en lapp på utsidan som säger ”upptaget” funkar inte längre. Vi väljer såklart dörrar med samma charm som övriga huset, och kostar på oss att måla dem med pensel, för att få sekelskiftes-känslan som vi skapar tillsammans med allmogelister.

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Tamburdörrarnas insida

Hej.

Insidan räknas som man säger. Och det vill vi också ta fasta på. Dock så sitter det nu en brandklassad skiva på alla dörrar för att klara brandkrav. Dock så uppfyller dessa inte dagens standard utan måste även brandmålas med en tjock färg.

När vi ändå måste hantera dörrarna så kan vi lika gärna göra den snygga och värdiga huset igen. Så vi sätter lite dekorlister och målar in dem.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Nytt kranlyft

Hej.

Imorgon fredag så gör vi nytt lyft till vinden. Det kommer lite dörrar lite parkett och vi lyfter även upp köken som skall till vind. Samtidigt passar vi ju på att rensa bort allt skräp vi har så klart.

Lite begränsad framkomlighet råder.

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Tamburdörrar

Hej.

Skrapa bort alla färger och lacker är det enda som gäller. Ett bra resultat kommer med ett noggrant under arbetet, de finns inga genvägar. Det gäller framför allt målningen.

De dörrar som går in mot lägenheter från trapphusen kallar vi tamburdörrar, eller ”svaledöre” på göteborgska. De är behandlade några gånger, men verkar som man använt samma kulör varje gång.

Dock är det ändå så att vi lurar oss själva i långa loppet om vi inte rensar undan helt. Färgsättning är det antikvarie och arkitekt som bestämmer, det återstår att se vart vi landar.

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Äntligen glas

Hej.

Idag monterade vi nya glas i den nya lägenheten mot bangatan. 150kg st lyftes på plats för hand. Sedan målar vi på och snyggare til. Nu har vi äntligen lite ljusinsläpp i lägenheten och kan även börja hålla lite värme!

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Målare överallt

Hej.

Idag har målaren klivit upp till sista plan. Vinden är nu under spacklingsfas. Några dagar här och några dagar där så är det även målat.

Planen är att flytspackla vinden under nästa vecka och vi önskar ha gjort en massa målning så att vi slipper kladdet på golvet sedan.

Gipsning på vinden är så gott som klar och när flytspackel är gjort så ska vi även få in lite plattsättare. Någon dörr och en dusch och lite list, så kan man snart flytta in.

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Nytt golv igen

Hej.

I trapphus B behöver vi reparera lite golv efter att vi rivit några väggar. De blir lite nytt furugolv i samma storlek som vi sågar till själva. Sedan blir det en slipning över hela ytan och en ny fin behandling så ser det ur som nytt sedan

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Målning pågår

Vi utnyttjar varje utrymme till max. Så fort någon städar undan sina grejer så kommer nästa och fyller upp all yta. Vi tar mer plats än andra.

Mvh