Kategorier
Information och nyttigt Kul att veta

Justering av ställning

Hej.

När vi byggde ställningen på gården så visste vi inte allt som vi vet idag. Det är därför vi river och bygger upp lite just nu. Detta för att vi nu skall bygga skalet till hisschakt.

Det roliga är att man får lite upplevelse om hur det kommer se ut med hiss tornet på plats.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt Stopp och problem

Tråkiga besök

Hej.

Ni är säkert flera som sett våra väktare på plats.ä senaste tiden. Under de senaste tre veckorna har vi har elva besök av obehagliga typer. Från tidiga kvällen till på morgonen.

Vi kan inte göra mer än vi gör tyvärr. Det enda vi kan göra, det gör vi redan. Se till att ha larmat och låsa ordentligt om oss.

Vi kan bara hoppas att dom snart tröttnat, för de lyckas inte få med sig något av värde, utan tycks bli tvungna att springa snabbare än vad de orkar bära.

Kategorier
Information och nyttigt

Hissen krånglar

Hej.

Ni som undrar var hissen blev av, ni undrar helt rätt. Vi har lite förseningar som gjort att vi behöver flytta fram. Ny planering är v 45.

Det gör att vi kan färdigställa lite ytterligare, så nästa vecka kommer vi påbörja väggen för hissen mot gården.

Kategorier
Information och nyttigt

Installation av fiber pågår

Hej.

Två herrar är på plats och bygger fiber för fullt. Igår var det anläggning i källaren, och tisdag – onsdag – torsdag är det installation i lägenheterna. När fiber sedan ansluts är ännu oklar, men det kommer bli under året. Vi meddelar när vi fått besked.

Kategorier
Administrativa angelägenheter Information och nyttigt

Förberedelser för fiber

Hej.

Ledsen det korta varsel. Men vi fick idag förslag om att påbörja fiber installation nästa vecka. Tekniker kommer på måndag för att börja med arbetet i källaren och kommer sedan att jobba sig upp i lägenheterna.

Dom hinner med 4 lgh om dagen. Vi föreslår en planering på följande vis.

Tisdag: 1101B-1201B-1301B-1401B

Onsdag: 1001C-1002C-1101C-1201C

Torsdag: 1301C-1302C-1402C

Vi hoppas att tiderna fungerar för er så att vi får färdigt installationer vilket gör det enkelt när de sedan kopplat in huset.

Skulle inte tider passa så hoppas vi att vi kan gå in med huvudnyckel. Om det inte skulle fungera, måste ni höra av er på måndag.

Trevlig helg!

Kategorier
Information och nyttigt Kul att veta

Stål till hiss

Hej

I torsdags fick vi det efterlängtade stålet till hissen. Vi började montera och fortsätter idag men förhoppningen att bli klara. Dock saknar vi lite från smeden som räknat fel på veckorna.

Nästa vecka kommer RC hiss och börjar montera sina grejer. Lite av milstolpe i bygget.

Kategorier
Information och nyttigt Stopp och problem

Mörkrets riddare

Hej

Inatt har vi haft lite påhälsning som flera av er tyvärr fått uppleva.

Vi har ännu inte haft kontakt med polis, så vi vet inte slutet på historien. Men anledningen till polis och väktare närvaro var helt enkelt att någon tagit sig in i vårat materialförråd i portgången. Och genom larm så kontaktades både väktare och polis om pågående brott, och därav det stora pådraget.

Enl väktare larmades det kl 01:33 med video att två personer i huvtröja plockade bland våra hyllor med skruv och verktyg och lastade i väskor. Eftersom vi inte svarade i telefon från larmcentralen så ryckte väktare ut och även polis tillkallades.

Det positiva i historien är att våra larm fungerar, Vi har sammanlagt 29 kameror utplacerade på både ställning, trapphus och förråd. Dock är utrymmen där ni hyresgäster rör er inte bevakade.

Vi har lyckligtvis inte blivit av med något denna gången då vi hade lite tur med utryckningstider.

Men vi får fortsatt tillsammans hålla koll på dörrar och annat så att det inte är med lätthet att ta sig in, och även att vi har ögonen med oss på konstiga saker och människor som rör sig omkring.

Mvh

Kategorier
Information och nyttigt

Leveranser

Imorgon kommer våran lastbil med lite material till vinden samt stålet för hissen. Det ska vi montera i dagarna tre så att killarna från RC hiss kan färdigställa. Så räkna med att lite trångt på Åsgatan.

Mvh

Kategorier
Kul att veta

Finsnickeri

Vår egna finarbetare är på plats och snyggar till de gamla tambur dörrarna. Vi reparerar lite skador och justerar dem, samt att vi ändrar om för moderna låssystemet.

Kategorier
Kul att veta

Terasser växer

Snickarna på vinden visslar upp nya terasser. Nr 2 i antågande med lite isolering på golvet och väggar som sedan skall kläs i plåt.